Wiem , wiem , orzeszki ziemne to nie orzechy :-)
15 gram masła orzechowego 100% orzechów
( mielimy sami )
250 ml wody
1,5 łyżeczki ksylitolu
dwie szczypty soli himalajskiej
zmiksować
w 100 ml 41 kcal
Mleko migdałowe robię z takich samych proporcji.
najpierw mielę niemoczone migdały - przechowujemy taką pastę w słoiku w lodówce .
W razie chęci na mleko wystarczy zblendować z wodą i dodatkami .
niedziela, 9 lipca 2017
niedziela, 2 lipca 2017
Pasta z prażonym sezamem z bobu
220 gram ugotowanego i obranego bobu
25 gram nieoczyszczonego prażonego sezamu
2 łyżki wody ( w wersji bardziej kalorycznej oleju zimno-tłoczonego )
sól himalajska
Użyłam sezamu nieprażonego , więc podprażyłam go na suchej patelni .
Zmiksowałam ręcznym blenderem bób z wodą i sezamem.Sezam częściowo tylko zmielony.
Pachnie obłędnie !
25 gram nieoczyszczonego prażonego sezamu
2 łyżki wody ( w wersji bardziej kalorycznej oleju zimno-tłoczonego )
sól himalajska
Użyłam sezamu nieprażonego , więc podprażyłam go na suchej patelni .
Zmiksowałam ręcznym blenderem bób z wodą i sezamem.Sezam częściowo tylko zmielony.
Pachnie obłędnie !
Subskrybuj:
Posty (Atom)