wtorek, 29 sierpnia 2017

Faszerowana papryka

Farsz jest dobry a nawet bardzo dobry jedzony sam czy z surówkami jak zostanie , więc nie przejmujcie się jeśli będzie go więcej niż papryk do faszerowania.

Na farsz :

2 woreczki ryżu brązowego - ugotować
1/2 kg pieczarek - podsmażyć
4 cebule - podsmażyć
3 marchewki małe , 1 korzeń pietruszki , 1 cukinia , kawałek brokuła , 1 papryka czerwona
w/w pokrojone w kostkę udusić na patelni z pokrywką .

Przyprawy to sól i pieprz.

8 papryk - odciąć dekielki i nakładać farsz . Przykryć dekielkiem , ustawić w garnku z niewielką ilością wody na dnie i dusić pod przykryciem do miękkości papryki.


środa, 2 sierpnia 2017

Owsiankowe inspiracje dla miłośników owsianki :-)

Porządkuję właśnie zdjęcia w telefonie .

Jako , że owsianka to moja ulubiona zupa ( hmmm zwykle jest tak bardzo gęsta , że trudno ją nazwać zupą ) robię ją w różnych wersjach i czasem uwieczniam na zdjęciach. Jadam ją nie tylko na śniadanie ale i zdarza się  na obiad . Zawsze na słodko .  Zwykle moja porcja to 40 gram płatków owsianych plus szklanka mleka , szczypta soli himalajskiej i dodatki .

Ostatnio owsiankę robię tylko mleku własnej produkcji albo z migdałów albo z orzechów.

Oto ona owsianka :-)


poniższe zdjęcie to lody z bananów a nie owsianka ale są tak urocze , że zostawiam tu 



poniżej ciasteczka z owsianki :-)