niedziela, 3 grudnia 2017

Jak z kuchni Włoszki - makaron z cukinią i pomidorami

Makaron można robić na tysiące sposobów . Z sosami serami na słodko i kwaśno pikantne i mdłe z owocami ,  z warzywami , trudne i łatwe.

Dzisiejszy makaron to danie łatwe , szybkie i pyszne . Na dodatek minimalistyczne , czyli tak jak lubię.

Sekretem jest przygotowanie warzyw al dente by się nie rozpaćkały . Makaron to oczywiste , że również w tej postaci , makaronu jak wiadomo nie rozgotowujemy nigdy :-)

Dwie porcje

200 gram makaronu ( raczej krótkie formy nie nitki )

2 małe cukinie
250 g dobrych pomidorków koktajlowych ( użyłam podłużnych )
olej kokosowy łyżeczka
sól himalajska , pieprz kolorowy

Wstawiamy wodę na makaron . Rozgrzewamy olej na patelni , wrzucamy pokrojoną w kostkę cukinię i smażymy , gdy się zarumieni dodajemy przekrojone na pół pomidorki smażymy jeszcze ze dwie minuty, dodajemy sól i pieprz  , po tym czasie makaron powinien być już gotowy , odcedzamy go i  łączymy z cukinią na patelni . Gotowe :-)


Brak komentarzy:

Prześlij komentarz