Pyszności z Alpro kuszą ;)
Dziś naleśniki waniliowe na oleju kokosowym z bananem
mąka owsiana pół na pół z mąką pełnoziarnistą z Lubelli
szczypta soli
chlust oliwy
mleko sojowe waniliowe Alpro
z tych składników robimy ciasto naleśnikowe
Potrzebny nam będzie
olej kokosowy nierafinowany do smażenia
Olej kokosowy tłoczony na zimno nierafinowany ma cudowny smak i zapach ( używam go również do celów kosmetycznych ) a smażone na nim naleśniczki pachną cudownie i są chrupiące.
Usmażone naleśniki ( bardziej grubsze , niż cieńsze ) składamy na pół a do środka wkładamy plastry banana . Ponownie podsmażamy na oleju kokosowym i podajemy - zamiast sosu na wierzch deser gorzka czekolada Alpro
Dziękuję za :
- dzisiejsze 12 km w biegu
- 4 km spacer z psem
- nałogową aktywność fizyczną
- zmiany
- wolneeeeeeeeeeeeeeee :-)))
Od tygodnia myślę o naleśnikach :D Może jutro zrobię? Mleko migdałowe w lodówce stoi, wystarczy sojowy jogurcik waniliowy dokupić (nie jestem wielką fanką czekolady) :)
OdpowiedzUsuńMagda:-) jeśli masz olej kokosowy polecam Ci na nim usmażyć , niewyobrażalna różnica w porównaniu z innymi tłuszczami .
OdpowiedzUsuń<3