czwartek, 31 października 2013

Bardzo waniliowe naleśniki na oleju kokosowym

Pyszności z Alpro kuszą ;)

Dziś naleśniki waniliowe na oleju kokosowym z bananem

mąka owsiana pół na pół z mąką pełnoziarnistą z Lubelli
szczypta soli
chlust oliwy
mleko sojowe waniliowe Alpro
z tych składników robimy ciasto naleśnikowe

Potrzebny nam będzie
olej kokosowy nierafinowany do smażenia

Olej kokosowy tłoczony na zimno nierafinowany ma cudowny smak i zapach ( używam go również do celów kosmetycznych ) a smażone na nim naleśniczki pachną cudownie i są chrupiące.

Usmażone naleśniki ( bardziej grubsze , niż cieńsze ) składamy na pół a do środka wkładamy plastry banana . Ponownie podsmażamy na oleju kokosowym i podajemy - zamiast sosu na wierzch deser gorzka czekolada Alpro



Dziękuję za :
- dzisiejsze 12 km w biegu
- 4 km spacer z psem
- nałogową aktywność fizyczną
- zmiany
- wolneeeeeeeeeeeeeeee :-)))

2 komentarze:

  1. Od tygodnia myślę o naleśnikach :D Może jutro zrobię? Mleko migdałowe w lodówce stoi, wystarczy sojowy jogurcik waniliowy dokupić (nie jestem wielką fanką czekolady) :)

    OdpowiedzUsuń
  2. Magda:-) jeśli masz olej kokosowy polecam Ci na nim usmażyć , niewyobrażalna różnica w porównaniu z innymi tłuszczami .
    <3

    OdpowiedzUsuń