Tak właśnie powstał ten pasztet.
pasztet z resztek po soku
4 cebule
2 ząbki czosnku
łyżeczka nie mielonej kolendry
łyżeczka kminku w całości
2-3 łyżki oleju
sól , pieprz
2 łyżki koncentratu pomidorowego
płaska łyżeczka papryki słodkiej wędzonej
pół płaskiej łyżeczki kurkumy
400 gram czerwonej soczewicy suchej
duży kubek ( 330 ml ) płatków owsianych
3 szklanki pulpy po wyciskaniu soku z marchewki z dodatkiem selera
cebule podsmażyć na oleju z kminkiem i kolendrą , dodać pulpę i podlać to wszystko wodą , dusić około 15 minut aż woda odparuje . Ugotować soczewicę . W osobnym garnku podgotowac chwilkę płatki owsiane aż sie rozgotują w niewielkiej ilości wody. . Gdy wszystkie składniki podstygną , wymieszać , dodać przyprawy , wyciśnięty czosnek i koncentrat pomidorowy i piec około godziny.
Z podanych składników wychodzi średnia blaszka .
Brak komentarzy:
Prześlij komentarz