Jeśli macie 10 minut czasu , warto obejrzeć. Dziś coś dla ducha.
Dla ciała będzie następnym razem :)
Dziękuję za :
- weekend
- piękne niebo o poranku
- weganizm
- płaski brzuch
- dobre samopoczucie
- zdrowie
- nowego laptopa :)))
- Tu i Teraz
( racja , że zawsze jest dzisiaj , no bo jutro też będzie dzisiaj :))
Miłego weekendu w doskonałym nastroju Kochani :)
witaj kochanie! mam nadzieje ze u Ciebie wszystko dobrze i ze pomimo nadchodzacej zimy usmiech z twarzy nie znika:)slonce!wlasnie robie barszczyk z Twojego przepisu i za chwilke okaze sie czy mi smakuje:) ale jestem prawie pewna ze wyjdzie wysmienicie jak kazdy Twoj wczesniejszy przepis:) mam maly problem, poniewaz mam pare buraczkow i chcialabym je do wtorku wykorzystac zeby ich nie wyrzucac ale chcialam zrobic z nich sok ale niestety nie dam rady samego go wypic, jaki owoc moglabym do niego dodac zeby wyszedl pysznie? no i na dodatek na zbyciu mam czarna rzepe i od kilkudziesieciu minut szukam jakiegos przepisu zeby wykorzystac te wspaniale wyrzywo ale kazde jest z jogurtem albo ze smietana podawany a ja niestety nie spozywam juz nabialu... znalazlam tylko zeby sok z jablkami zrobic i jutro rano mam zamiar zrobic go, zdam relacje ale moze mialabys pomysl na jakas salatke jeszcze?dziekuje za Twoja wiadomosc! przesylam mnostwo milosci i ciepla:) dziekuje ze jestes!
OdpowiedzUsuńSylwia:)))
:)))
UsuńJesienią pocieszam się , że już od Świąt dzień będzie się wydłużał i niedługo nadejdzie wiosna a z nią mnóstwo słońca :).
Może spróbuj buraczkowo-jabłkowy ? Pyszniutki jest :)Na pierwsze próby z soczkami buraczanymi akurat .
Z czarną rzepą doświadczenia nie mam zbyt wielkiego bo niezbyt mi odpowiada jej ostry smak... Zamiast śmiatany może spróbuj majonez z fasoli http://weganizmdomowy.blogspot.com/2012/07/majonez-z-fasoli.html .
Hmmm może starta marchewka , jabłko , rzepa , zaparzone wrzątkiem rodzynki i majonez z fasoli ?
Za czasów wegetariańskich jadłam kiedyś sałatkę z selera ( z majonezem normalnym, niestety ;) i tam właśnie były rodzynki , bardzo dobrze się komponowały.
Buziaki !
Jak zdecydujesz się na ten eksperymentalny przepis daj znać :))
Dziękuję że jesteś , piszesz , gotujesz :)
Dziękuję za ten filmik. Uwielbiam te filmiki.
OdpowiedzUsuńPozdrawiam i ciepełka życzę.
Ja też Biedroneczko lubię , dlatego się z Wami podzieliłam :)
Usuń<3
dziekuje kochanie, dzis robilam rano sok z czarnej rzepy z jablkami i bardo mi smakowalo, zatem jutro buraki z jablkami:) a salatke sprobuje jutro pod wieczor albo w srode i dam znac. Wczoraj robilam kompot z pigwy z dodatkiem cynamonu i powiem Ci ze cos pysznego a teraz w sloikach robie sok z pigwy do herbaty albo wody:) ciekawe jak wyjdzie, dam znac. Jesli chodzi o barszcz wczorajszy dodalam jeszcze ziemniaczki ale troszke za duzo cukru wrzucilam i troche byl dziwny ale czlowiek uczy sie na bledach:) w srode kolejny barszcz:) chce go zrobic na wigilie u mojej mamy bo ona wszystko z torebki jak wiekszosc moich znajomych a teraz ja bede robic potrawy wigilne i musze sie go nauczyc robic do tego czasu:) jak podolam!!!dam znac jak wszystko wyszlo. Dziekuje, gdy mysle o jedzeniu to automatycznie Ty takze sie pojawiasz ze swoim blogiem w mojej glowie:) dziekuje i caluje!!!Sylwia:)
OdpowiedzUsuńSame pyszności :))
UsuńZ pigwy na pewno będzie pyszny ! Kiedyś pijałam do herbatki zimą :)
No ładnie , ze ja się tylko z jedzeniem kojarzę ;)
Codziennie gotuję , chociaż trudno mi , bo cały dzień jetem w pracy , ale w kwestii jedzenia nie poszłam na łatwiznę i nie kupuję gotowców , co mnie bardzo cieszy :)
W weekend ( nareszcie jutro ! ) planuję ciasto , którego jeszcze nie piekłam , jak się uda obiecuję pokazać na blogu.
Całuję i ściskam <3
Po obejrzeniu tego filmiku mój duch był mi bardzo wdzięczny .
OdpowiedzUsuńJa też dziękuję za jego wstawienie : )
Ja dziękuję , że obejrzałaś :) Mnóstwo pozytywnych wibracji niesie , prawda ?
Usuń<3
dziekuje kochanie:) buziaki
OdpowiedzUsuńKocham Cię !
Usuń<3