1 brokuł
2 cebule
1/2 puszki brązowe soczewicy
Brokuła podzielonego na różyczki dusimy w niewielkiej ilości wody pod przykryciem . Gdy zmięknie dodajemy podsmażone na rumiano cebule i soczewicę. Solimy , posypujemy kolorowym świeżo zmielonym pieprzem.
Dziękuję za ;
- filmy
- czytanie książek :)
- nieco gasnącą nadzieję na wiosnę
- zdrowie
- chwile relaksu
- zapachy
- drobne przyjemności
nie dość ze smaczne to ekspresowe danie!!!
OdpowiedzUsuńTak :) Dzisiaj znowu je mamy na kolację :)
Usuń<3
wygląda bardzo apetycznie :)
OdpowiedzUsuńPolecam , pychotka <3
Usuńszybkie i smaczne:) pozdrowionka:)
OdpowiedzUsuńPozdrawiam cieplutko <3
UsuńTwoje proste i pyszne przepisy są prześwietne. Tulę mocno.
OdpowiedzUsuńŚciskam z całych sił <3
UsuńNigdy nie jadłam soczewicy, bo jak poszłam kupić to była zielona, czerwona, brązowa i miałam problem :) Od jakiej zacząć czy każda jest do czegoś innego np. jedna lepiej się nadaje do pierogów, a inna na zupę?
OdpowiedzUsuńMoim faworytem jest czerwona , najbardziej mi smakuje ale też łatwo ją rozgotować ;) Doskonała do wszystkiego. Popróbuj każdej i sama odnajdziesz tę , która sprawdza się najlepiej :)
UsuńPozdrawiam ciepło <3
Wygląda bardzo apetycznie. Gratulacje.
OdpowiedzUsuńDziękuję :)
Usuń