sobota, 1 lutego 2014

Kotlety z jaglanej z suszonymi pomidorami wegańskie i bezglutenowe

1 kubek kaszy jaglanej - ugotować w 2.5szklanki wody
6-7 pomidorów suszonych w oliwie
1 łyżka oliwy z pomidorów
sól , pieprz
1 wyciśnięty praską ząbek czosnku
2 łyżki suszonych drożdży
łyżeczka ziół prowansalskich

pomidory z oliwą zmiksować , połączyć z pozostałymi składnikami
panierować w mące z amarantusa i smażyć





Dziękuję za :

- pierwszy w życiu Styczeń nie przesiedziany w większości na fotelu :)
- 102 km przebiegnięte w styczniu
- bieganie w śniegu i widok śnieżnej bieli przy padających płatkach śniegu 
- małe radości
- smaki i zapachy

6 komentarzy:

  1. Justynko właśnie zaczynam miesiąc bez glutenu, twój blog bardzo inspiruje:) pozdrowienia od vege Moni :)

    OdpowiedzUsuń
    Odpowiedzi
    1. Monia :)
      Daj znać jak Ci idzie :)
      Pozdrowionka <3

      Usuń
    2. na moim logu będę umieszczała takie co tygodniowe relacje, więc zapraszam :)

      Usuń
  2. Ale mnie zainspirowałaś do biegania. Tyle kilometrów? Ja jestem leniuchem, teraz ćwiczę coś tam, ale wiem, że bieganie dużo mi da, jeżeli tylko zacznę. I nie pomyślałam o suszonych pomidorach z kaszą. Super pomysł. Ja się złamałam i zjadłam po 3,5 tygodnia kawałek bagietki- tzn się nie złamałam, ale nie miałam co jeść na wypiździewie ;). Nie było strasznych reakcji, ale wyrzuty sumienia. Bez glutenu jest spoko , lekko i zdrowo! I to dla naszego dobra! Buziaki

    OdpowiedzUsuń
    Odpowiedzi
    1. Czapka :)))
      Koniecznie buty wkładaj i zaczynaj :)
      Złamaniami się nie stresuj , stres czy wyrzuty gorsze od kawałka sporadycznie zjedzonego gluta :)
      No wypiździewa są masakryczne , wart miec chociaż pod ręką jakieś banany awaryjne :)
      Mi też lekko na bezgluciu :)

      Pozdrawiam bardzo ! <3

      Usuń