sobota, 8 października 2016

Krupnik z brukselką kaszą jęczmienną i miso

Kombinacja nieco karkołomna ale nad wyraz smaczna.
Połączenie zaskakujące . Doskonała rozgrzewająca gęsta i sycąca.

3 marchewki
2 korzenie pietruszki
2 duże ziemniaki
10 średnich brukselek
15 malutkich pieczarek brązowych
zielona pietruszka

1 woreczek kaszy jęczmiennej

liść laurowy , zele angielskie, łyżeczka płaska kurkumy  , pieprz kolorowy , pieprz cayenne , sól himalajska


1 czubata łyżka jasnej pasty  miso

Warzywa pokroić i ugotować z liściem laurowym , zielem i resztą przypraw .
Kaszę ugotować osobno , dodać do zupy. Gdy troszkę ostygnie dodać pastę miso i pokrojoną zieloną pietruszkę .


Brak komentarzy:

Prześlij komentarz