Potrzebujemy gotowe placki tortilli o wegańskim składzie i produkty na nadzienie .
Ja do nadzienia użyłam :
1 mega pieczarka ( odpowiednik ze trzech średnich )
2 cebule
1 średnia żółta cukinia
kilka rzodkiewek
1 duży pomidor
1 żółta papryka
keczup
sól , pieprz , curry , kurkuma ,
Na rozgrzanym oleju smażyć kolejno wrzucając pieczarki , paprykę , cebulę z cukinią i rzodkiewkę , pomidora ( zaczynając od produktów , które miękną najdłużej ) , gdy zmiękną dodać przyprawy . Zawijać w placki tortilli posmarowane keczupem .
i szybka sałatka warstwowo układana
Pomidory paprykowe są mięsiste , bardzo smaczne i niezwykle dekoracyjne , do złudzenia przypominają strąki papryki . Jeśli nie próbowaliście och do tej pory , to zachęcam :)
Pomidory paprykowe , młoda cukinia żółta , rzodkiewka , ogórek małosolny , świeże listki bazylii , sól , pieprz , oliwa z oliwek .
Troszkę niesystematyczności wkradło się w prowadzenie bloga , ale w ramach rekompensaty obiecuję szybki kurs kiszenia młodej kapusty na tzw " już " :))
Dziękuję za :
- pokonywanie lęków
- żółtą cukinię , z której można zrobić wszystko ;)
- trwające lato
- samochód i jazdę :))
- że co niefajne mija
gdzie można kupić taką wegańską tortillę?
OdpowiedzUsuńAnonimowy zajrzyj do Biedronki :) nie wiem , czy jeszcze jest ta promocja - co jakiś czas w Biedronce są dania z różnych stron świata :)
OdpowiedzUsuńPysznie to wygląda. Jutro będę robiła bób według Twojego przepisu.
OdpowiedzUsuńDzięki za różne inspiracje kulinarne.
Biedrona :) Ciekawa jestem czy smakował Ci będzie bób :) , cieszę się , że korzystasz z moich pomysłów :))
OdpowiedzUsuńUściski <3