Wiosenne smaki. Wiosenne klimaty .Rzodkiewka , szczypiorek , świeżość , soczystość , zielony ogórek .
Sałatka ryżowa
2 ugotowane woreczki brązowego ryżu
1 duży zielony ogórek
pęczek rzodkiewki
szczypiorek
pół puszki kukurydzy ( bez dodatku cukru )
3 ogórki konserwowe lub kiszone
Warzywa pokroić w kostkę. Wymieszać z wystudzonym ryżem. Doprawić solą i pieprzem.
Smacznego :)
Sałatka jest bardzo sycąca , spokojnie zaspokoi każdego głodomora ;)
Dziekuję za :
- wspaniały świat książek
- zapach zielonego ogórka
- wzrok
- słuch ( wydaje się nam oczywistością , a jest tak cudowny :))
- weganizm
- wszystko co dobre :))
Zrobię sobie dzisiaj taką sałateczkę :) Pozdrawiam
OdpowiedzUsuńAnia:)
wygląda ślicznie i brzmi orzeysznie, będę musiała spróbować, wciąż jem sobie ryz raz na jakis czas i ogorki kiszone sa moja slaboscia:)) buziaki<3
OdpowiedzUsuńHej Justynko :) jaka ładna kolorowa sałatka :)
OdpowiedzUsuńzapach świeżego ogórka jest naprawdę niesamowity, narobiłaś mi wielkiego smaka. po ogórka dziś wieczorem marsz! Ściskam Cię :)
Ania :)) Ewcia :)) Kasia :))
OdpowiedzUsuńWitajcie Kochane :))
Oj tak ogóreczka świeżego się chce teraz , tej pachnącej arbuzowo świeżości:)
Ewciu robisz sama kiszone? Ja zalewam zimną przegotowaną wodą z solą kamienną na zimę , są przepyszne . Zapas w piwnicy już prawie zjedzony , ale niedługo będą tegoroczne to ruszę z małosolnymi:))
Buziaki Skarby ! <3