wtorek, 27 marca 2012

Wiosenna sałatka ryżowa

Wiosenne smaki. Wiosenne klimaty .Rzodkiewka , szczypiorek , świeżość , soczystość , zielony ogórek .

Sałatka ryżowa

2 ugotowane woreczki brązowego ryżu
1 duży zielony ogórek
pęczek rzodkiewki
szczypiorek
pół puszki kukurydzy ( bez dodatku cukru )
3 ogórki konserwowe lub kiszone

Warzywa pokroić w kostkę. Wymieszać z wystudzonym ryżem. Doprawić solą i pieprzem.
Smacznego :)



Sałatka jest bardzo sycąca , spokojnie zaspokoi każdego głodomora ;)


Dziekuję za :

- wspaniały świat książek
- zapach zielonego ogórka
- wzrok
- słuch ( wydaje się nam oczywistością , a jest tak cudowny :))
- weganizm
- wszystko co dobre :))

4 komentarze:

  1. Zrobię sobie dzisiaj taką sałateczkę :) Pozdrawiam
    Ania:)

    OdpowiedzUsuń
  2. wygląda ślicznie i brzmi orzeysznie, będę musiała spróbować, wciąż jem sobie ryz raz na jakis czas i ogorki kiszone sa moja slaboscia:)) buziaki<3

    OdpowiedzUsuń
  3. Hej Justynko :) jaka ładna kolorowa sałatka :)
    zapach świeżego ogórka jest naprawdę niesamowity, narobiłaś mi wielkiego smaka. po ogórka dziś wieczorem marsz! Ściskam Cię :)

    OdpowiedzUsuń
  4. Ania :)) Ewcia :)) Kasia :))
    Witajcie Kochane :))
    Oj tak ogóreczka świeżego się chce teraz , tej pachnącej arbuzowo świeżości:)
    Ewciu robisz sama kiszone? Ja zalewam zimną przegotowaną wodą z solą kamienną na zimę , są przepyszne . Zapas w piwnicy już prawie zjedzony , ale niedługo będą tegoroczne to ruszę z małosolnymi:))

    Buziaki Skarby ! <3

    OdpowiedzUsuń