piątek, 16 października 2015

Kotlety z farszu do ruskich megawyżera wegan

Lubicie ruskie pierogi ? W takim razie ten przepis jest dla Was . Bo z ruskich został tu farsz i jest przepysznie .

Z podanego przepisu wyjdzie 50 ( ! ) małych kotlecików . Możecie zmniejszyć proporcje o połowę , jak chcecie , ale nie polecam ;) . Po ulepieniu tej 50-tki zastanawiałam się , kto to zje ..... Okazało się , że niesłusznie . Zjadły się niewiadomo kiedy .

2 kostki zwykłego tofu ( użyłam Polsoja )
2 łyżki soku z cytryny , pieprz , sól

wszystko rozdusić tak , by tofu było w malutkich kawałeczkach

1,5 kg ziemniaków ugotować i podusić lub przepuścić przez praskę

dodać 6-8 podsmażonych cebul , połączyć z tofu

do masy dodać pół szklanki gryczanej lub ryżowej mąki , doprawić solą i pieprzem

Lepić malutkie kotleciki i obtaczać w mące , usmażyć i zajadać .


a poniżej przed smażeniem 



Dziękuję za :

- za to , że psica dobrze  zniosła operację i mimo ,ze obija się po całym dom kołnierzem o ściany jest OK
- Męża , który bez panikowania ( przeciwnie do mnie ) opiekuje się pooperacyjnym psem 
- dobrą herbatę w deszczowy dzień
- weekend :-)
- Siostrę :-)
- takie tam dobre chwile pt codzienność 

Brak komentarzy:

Prześlij komentarz