wtorek, 19 czerwca 2012

Mus morelowy - słodycz zdrowa i surowa

Nareszcie są :) Morele , truskawki , czereśnie . Niestety ceny szalone , miejmy nadzieję , że te wszystkie pyszności potanieją szybko.
Zauważyłam , że od czasu zmiany diety na wegańską , co wiąże się  ze zjadaniem dużej ilości surowych owoców bardzo rzadko miewam ochotę na słodycze mniej zdrowe ( te pieczone czy smażone ). Taki miły skutek uboczny :).

Morele zawierają dużo witaminy C , beta-karoten ( odmładzają :)) , potas ,  żelazo , wapń i witaminy.

Do dzisiejszego musu potrzeba :

2 dojrzałe morele
2 banany dojrzałe z plamkami

Miksujemy blenderem i już :)

Możecie z tego musu zrobić lody - wystarczy włożyć  do pojemniczków i zamrozić .



Dziękuję za :

- chmury
- powietrze
- pyszne owoce
- zapach kwiatów
- kolory wszechobecne
- i całą Resztę :)

5 komentarzy:

  1. Rzeczywiście bardzo miły skutek uboczny;) Ja też bym tak chciała, ale słodkie chodzi za mną zbyt często (może własnie dlatego, że nie odżywiam się tak zdrowo jak Ty;))

    OdpowiedzUsuń
  2. Zajadaj dużo owoców :)) mają tyle słodkości w sobie , że poźniej marzysz tylko o musztardzie ;)
    Pozdrawiam ciepło <3

    OdpowiedzUsuń
  3. Właśnie zajadam w pracy sałatke owocową- pyszna! Szkoda tylko ze ceny tych owoców takie wysokie...:( i niestety dopiero drugi raz udalo mi sie kupic słodkie truskawki. ale obiecalam sobie ze w tym roku najem sie naszych owocow i warzyw:))

    pozdrawiam serdecznie
    magda

    OdpowiedzUsuń
    Odpowiedzi
    1. :)
      Zauważyłam , że te truskawki , które kupowałam na straganie były kwasne a te, które dostałam z eko krzaczka z przydomowej grządki , mimo , że mniej dojrzałe byly slodkie.....
      Uściski !
      <3

      Usuń
  4. Hej :)
    Super pomysł, zaraz tam biegnę !
    Pozdrawiam cieplutko <3

    OdpowiedzUsuń