poniedziałek, 4 czerwca 2012

Pokochaj kapustę :) surówka z młodej kapusty z rzodkiewką i rzeżuchą

Kapusta jest wielozadaniowym warzywem . Można ją chyba przyrządzić na setki sposobów.
 TUTAJ  możecie poczytać o jej właściwościach zdrowotnych.
Czy ukisiliście już w tym roku młodą kapustkę ?
Ja kiszę już kolejny słoik. Właśnie przytachałam z targu kolejną zieloną głowę i już umyta na blacie w kuchni czeka na pokrojenie.
Tutaj przygotowałam dla Was instrukcję obsługi ;) .

A dzisiaj surówka z kapusty.

1 mała główka kapusty
( kroimy , solimy i lekko ugniatamy by zmiękła )
2 młode marchewki
( ścieramy na tarce )
pęczek rzodkiewki
( kroimy na talarki )
duża garść rzeżuchy

Doprawiamy pieprzem , dobrą oliwą , można sokiem z cytryny



Nie żałujcie sobie surowości w postaci warzyw i owoców. To zaprocentuje . Zdrowiem , wyglądem , samopoczuciem :)

Dziękuję za :

- coraz łatwiejsze poranne wstawanie
- dzień dzisiejszy
- cudowny weganizm
- parasol w czasie deszczu
- wszystko co mam :)

6 komentarzy: