Kapusta jest wielozadaniowym warzywem . Można ją chyba przyrządzić na setki sposobów.
TUTAJ możecie poczytać o jej właściwościach zdrowotnych.
Czy ukisiliście już w tym roku młodą kapustkę ?
Ja kiszę już kolejny słoik. Właśnie przytachałam z targu kolejną zieloną głowę i już umyta na blacie w kuchni czeka na pokrojenie.
Tutaj przygotowałam dla Was instrukcję obsługi ;) .
A dzisiaj surówka z kapusty.
1 mała główka kapusty
( kroimy , solimy i lekko ugniatamy by zmiękła )
2 młode marchewki
( ścieramy na tarce )
pęczek rzodkiewki
( kroimy na talarki )
duża garść rzeżuchy
Doprawiamy pieprzem , dobrą oliwą , można sokiem z cytryny
Nie żałujcie sobie surowości w postaci warzyw i owoców. To zaprocentuje . Zdrowiem , wyglądem , samopoczuciem :)
Dziękuję za :
- coraz łatwiejsze poranne wstawanie
- dzień dzisiejszy
- cudowny weganizm
- parasol w czasie deszczu
- wszystko co mam :)
nie trzeba mnie namawiać do lubienia kapusty..;-)
OdpowiedzUsuńasiaja :))
OdpowiedzUsuńWitaj Słonko :)
Cieszę się bardzo ! :))
<3
pycha!:)
OdpowiedzUsuń:))
Usuńano !
<3
Śliczna ta Twoja surówka :) i oczywiście smakowita :-)
OdpowiedzUsuńŚciskam Skarbie !
Usuń<3