piątek, 8 czerwca 2012

Najpyszniejsze wegańskie lody czekoladowe

Zupełny odlot. Smak cudowny. A konsystencja po prostu szokująca . Lody nie zamarzają na kamień jak sorbetowe . Można je podgryzać :)

Blendery w dłoń Kochani :))

Potrzebujecie :

3-4 łyżki mleka sojowego ( fajnie jak macie waniliowe )
2-3-4 łyżeczki cukru trzcinowego ( zależy jak bardzo słodkie lubicie )
1/4 tabliczki gorzkiej wegańskiej czekolady

Powyższe podgrzewamy w rondelku do rozpuszczenia cukru i czekolady mieszając i studzimy .

Bierzemy 3 bardzo dojrzałe banany ( z kropeczkami ) , dodajemy rozpuszczoną czekoladę i miksujemy.
Jesli uda się Wam nie zjeść tego od razu ( oj kusi jak nie wiem co ) , mrozicie w pojemniczkach.





Dziękuję za :

- wygodne ubranie
- polubienie swojego koloru włosów
- akceptację wszelako rozumianą
- foremki do lodów
- weganizm





4 komentarze:

  1. Mniam, az chce sie od razu zrobic:)Mam pytanie o foremki do lodów? Gdzie mozna takie kupic?
    calusy
    magda

    OdpowiedzUsuń
  2. Ale słodziaki ;) :*

    OdpowiedzUsuń
  3. Wlasnie, skad wziac takie ladne foremki? :)

    OdpowiedzUsuń
  4. Magda :) Gatita :) Veganandvain :)

    Foremki są z Ikea , ja kupiłam na allegro.

    Ściskam czekoladowo <3

    OdpowiedzUsuń