sobota, 25 sierpnia 2012

Crumble śliwkowe z brzoskwinią

Kochani bardzo się cieszę , ze czytacie  i piszecie tutaj :))
Cieszę się również , że niedługo idę wreszcie do pracy ( po około 2,5 roku poszukiwań ! ) . Bez pracy człowiek potrafi oklapnąć , zdziadzieć , przestaje mu się chcieć , popada w marazm , czuje się wykluczony , zaczyna się zastanawiać , czym się różni od osób , które pracę mają ( oczywiście myśli , ze czegoś mu brakuje ) , obniża oczekiwania ,  ma kłopoty finansowe ,  no nie dzieje się wtedy dobrze. I trzeba na prawdę mieć siłę w sobie , by to przetrwać . Dlatego tak bardzo się cieszę , że wreszcie tę pracę będę mieć. :))

Z tej okazji crumble Kochani . Pyszne owoce pod kołderką z kruszonki.
Chociaż teraz w sezonie jem mnóstwo na surowo , to raczej wszystko zajadam " z ręki " - cukinie , pomidory , ogórki małosolne , śliwki , jabłka , gruszki , brzoskwinie i całą resztę i . Na śniadanie obowiązkowo szejk z banana albo z owocami albo z zieleniną . Codziennie jemy też surowe lody ( przepisy w chmurce raw ) - dziś były bananowo-gruszkowe :))

Do crumble potrzebujecie naczynia , w którym będą się owoce zapiekały. Ja użyłam foremki do tarty.
Dno lekko wysmarowałam oliwą ( nie wiem , czy trzeba , ale ostatnio nie mogłam z jej dna oderwać babki ziemniaczanej , więc posmarowałam na wszelki wypadek ) . Pół kg śliwek odpestkowałam i pokroiłam na ćwiartki , dodałam też pokrojone dwie brzoskwinie. Do tego wsypałam łyżkę cukru trzcinowego ( jak lubicie mocno słodkie , to więcej ) i trochę cynamonu. Wyłozyłam owoce na dno naczynia. Kruszonkę zrobiłam na oko z mąki , oliwy i odrobiny cukru plus szczypty soli. Zapiekało się około 30 minut .
Oto efekt :

Smacznego :)))

dziękuję za :

- pyszne krumble
- owoce
- pracę
- że będę robić to co lubię
- internet
- książkę Kingi Choszcz
- możliwośc wyboru
- malinki prosto z krzaka
- wszystko :)))

26 komentarzy:

  1. pyszne crumble, a ja trzymam kciuki za nową pracę. Monika

    OdpowiedzUsuń
  2. wygląda przepięknie i aż pachnie przez ekran! :D :D :D
    gratuluję, że znalazłaś pracę ;) i pozdrawiam gorąco <3

    OdpowiedzUsuń
  3. Justynko życzę ci abyś zawsze była spełniona a obfitość w życiu towarzyszyła ci każdego dnia.
    Ciasto pyszne na pewno. Zrobię go w tygodniu .
    Faktycznie pachnie aż przez ekran.
    Buziak

    OdpowiedzUsuń
    Odpowiedzi
    1. Dziękuję Biedroneczko :)))
      Myslę , że to EFT zadziałało :))

      Usuń
  4. Ja jestem wciąż na etapie poszukiwań, mam nadzieję, że nie zdziadziałam ;P Trzymam kciuki mocno za powodzenie w pracy i podziwiam Twoje kulinarne zdolności :) Buuuziaki!!

    OdpowiedzUsuń
    Odpowiedzi
    1. Gatitko :) Zyczę Ci bardzo byś znalazła szybko i to taką , która da Ci radość :))
      Pozdrawiam cieplutko <3

      Usuń
    2. Dziękuję Kochanie :)) Buziak!

      Usuń
    3. Trzymam kciuki Kochanie :))
      <3

      Usuń
  5. Śliczne ciacho i Twój blog taki smaczny i pozytywny, wszystkeigo dobrego w nowej pracy, a czym sie będziesz zajmować jeżeli to nie tajemnica?
    Bardzo pozdrawiam
    Asia

    OdpowiedzUsuń
    Odpowiedzi
    1. Hej Asiu :))
      Dziękuję :))
      Żadna tajemnica Kochanie :)
      Będę pracować w sklepie z używaną odzieżą :) Uwielbiam ciuchy , więc pewnie nie poczuję , że jestem w pracy ;)

      Pozdrawiam bardzo <3

      Usuń
  6. Mniam, musze zrobić!:))
    Gratuluję znalezienia pracy :) super, i jeszcze bedziesz robic to co lubisz :))
    całusy

    MagdaX

    OdpowiedzUsuń
    Odpowiedzi
    1. MagdaX :)) Dziękuję Kochana :)
      Mówią , że jak się lubi to co się robi to co się lubi to nigdy nie jest się w pracy ;)
      Uściski <3

      Usuń
  7. W takim razie tym bardziej się cieszę, niech każdy robi co lubi najbardziej. Bloga Justynko nie zaniedbuj jak już pójdziesz do pracy
    Asia

    OdpowiedzUsuń
    Odpowiedzi
    1. Asiu będę się starać , choć czasu bedę miała mniej :))
      Ale obiecuję , że przepisy będą :))
      Pozdrawiam <3

      Usuń
  8. Hej, jestem nowa i od jakiegos czasu fascynuje mnie surowa dieta...staram ja powoli wprowadzac do swojego zycia, na poczatku myslalam ze posilki trudne sa w przygotowaniu ale dzieki Twojej stronie i Twoim przepisom zmienilam zdanie...bardzo sie ciesze ze moglam znalezc tak swietna strone jaka jest Twoja!jestem podwrazeniem!dziekuje i bedebardzo czesto zagladac!dziekuje
    Sylwia:)))

    OdpowiedzUsuń
    Odpowiedzi
    1. Witaj cieplutko :)
      Polecam Ci też blog Ewci http://surowadieta.blogspot.com/
      Wspaniała osoba i cudowny blog :)) Ciepły i dobry :))
      Dziękuję za wpis <3 :))

      Usuń
  9. p.s sliwki wczoraj kupilam wiec w weekend crumble z brzoskwinia i sliwkami:)))dziekuje!!!

    OdpowiedzUsuń
  10. hej, wlasnie zabieram sie za crumble...:) Od Ewci obejrzalam prawie wszystkie filmiki i od tygodnia pije zielone szejki:) zaraz seler z bananem:)rowniez Ania i Marcin, ktorzy prowadza blog o zdrowym trybie zycie i o surowej diecie sa wspaniali...dzieki im wszytskim i ksiazkom Michala Tombaka zmienia sie moje zycie...dziekuje za to:) i za Twoje cudne przepisy!!!one sa wspaniale!
    Pozdrawiam
    Sylwia

    OdpowiedzUsuń
  11. ciasto wyszlo przepyszne, niestety sok mi w ogole nie podpasowal...mialabys jakis pomysl co bym mogla zrobic z naci pietruszki?kurcze ona tak slicznie wyglada, jest ekologiczna wiec szkoda mi ja wyrzucic...dzekuje za kazda rade z Twojej strony:)))
    Pozdrawiam
    Sylwia

    OdpowiedzUsuń
    Odpowiedzi
    1. Wiesz z nacią selera przychodzi mi do głowy albo posiekaną zamrozić w pojemniczku posiekaną i wtedy masz w zimie jak znalazł do potraw , albo ususzyć i przechowywać w papierowej torebce z dala od wilgoci.

      Ściskam cieplutko <3

      Usuń
  12. chodzilo mi o nac selera:)

    OdpowiedzUsuń
  13. ooo super, dziekuje Ci bardzoo!!!zaraz sie zabieram za mrozenie:)

    OdpowiedzUsuń