czwartek, 16 sierpnia 2012

Wegańska warzywna kolorowa patelnia

Uwielbiam tę porę roku . Kiedy pomidor smakuje jak pomidor , gdy na straganach piętrzą się kolorowe pyszności , gdy można wypić szejka z sezonowymi owocami , rozłupać fioletową śliwkę , oblizać się jedząc brzoskwinię , pochlapać brodę sokiem z ugryzionej żółtej gruszki. Korzystajcie Kochani z tego bogactwa :)

Czasem mam takie dni , że jem większość na surowo . Pogoda temu sprzyja. Nie wszystko da się zjesc na surowo :) stąd warzywna patelnia .

Na dno patelni ( potrzebna taka z dopasowaną pokrywką ) wlewamy ze dwie łyżki oleju i filiżankę niewielką wody. Wkładamy :

- pokrojone ziemniaki
- pokrojoną marchewkę
- fasolkę szparagową

Dusimy pod przykryciem.
Po około 10 minutach dodajemy :

- różyczki brokuła
- cukinię
- kabaczka

i dusimy kolejne 10 minut,

Przyprawiamy . Wystarczy odrobina soli .
 Można też dodać curry . Takie warzywa możecie zjeść na obiad , kolację , można też zawinąć je w tortille i podawać na zimno.


Dziękuję za :

- czytelników bloga :)))
- surowe owoce i warzywa
- cudowne kolory
- szanse
- blogi wegańskie
- wszystko co się dzieje
- Tu i Teraz :)

11 komentarzy:

  1. To wygląda cudownie, apetycznie i słonecznie :)Prostota jest najlepsza! :) Buziaki wielkie dla Ciebie :*

    OdpowiedzUsuń
  2. Z gotowanych ten typ dania jest moim ulubionym.

    Ja dziekuję Justynko za Ciebie, że poznałam tak cudowną osobę.

    OdpowiedzUsuń
    Odpowiedzi
    1. Dziękuję Krysiu :))
      - za Ciebie
      -Twojego bloga ( uwielbiam go czytać :))
      -Ewcię
      - całą resztę :))
      <3

      Usuń
  3. kochanie cudowne ptrawy jak zawsze u ciebie:)
    wrzucilam filmiki z wykladow u suebue, kocham i do zobaczenia nastepnym razem:)

    OdpowiedzUsuń
  4. Ten komentarz został usunięty przez autora.

    OdpowiedzUsuń
  5. Ja bardzo lubię robić i zjadać warzywa z patelni i mogę je jeść praktycznie codziennie. Tym bardziej, że kupiłam sobie niedawno nowego woka https://duka.com/pl/gotowanie-i-pieczenie/patelnie-i-woki więc teraz przerzucam warzywami bez najmniejszego problemu.

    OdpowiedzUsuń