Uwielbiam tę porę roku . Kiedy pomidor smakuje jak pomidor , gdy na straganach piętrzą się kolorowe pyszności , gdy można wypić szejka z sezonowymi owocami , rozłupać fioletową śliwkę , oblizać się jedząc brzoskwinię , pochlapać brodę sokiem z ugryzionej żółtej gruszki. Korzystajcie Kochani z tego bogactwa :)
Czasem mam takie dni , że jem większość na surowo . Pogoda temu sprzyja. Nie wszystko da się zjesc na surowo :) stąd warzywna patelnia .
Na dno patelni ( potrzebna taka z dopasowaną pokrywką ) wlewamy ze dwie łyżki oleju i filiżankę niewielką wody. Wkładamy :
- pokrojone ziemniaki
- pokrojoną marchewkę
- fasolkę szparagową
Dusimy pod przykryciem.
Po około 10 minutach dodajemy :
- różyczki brokuła
- cukinię
- kabaczka
i dusimy kolejne 10 minut,
Przyprawiamy . Wystarczy odrobina soli .
Można też dodać curry . Takie warzywa możecie zjeść na obiad , kolację , można też zawinąć je w tortille i podawać na zimno.
Dziękuję za :
- czytelników bloga :)))
- surowe owoce i warzywa
- cudowne kolory
- szanse
- blogi wegańskie
- wszystko co się dzieje
- Tu i Teraz :)
To wygląda cudownie, apetycznie i słonecznie :)Prostota jest najlepsza! :) Buziaki wielkie dla Ciebie :*
OdpowiedzUsuńBuziaki Gatitko Kochana :))
Usuń<3
Z gotowanych ten typ dania jest moim ulubionym.
OdpowiedzUsuńJa dziekuję Justynko za Ciebie, że poznałam tak cudowną osobę.
Dziękuję Krysiu :))
Usuń- za Ciebie
-Twojego bloga ( uwielbiam go czytać :))
-Ewcię
- całą resztę :))
<3
kochanie cudowne ptrawy jak zawsze u ciebie:)
OdpowiedzUsuńwrzucilam filmiki z wykladow u suebue, kocham i do zobaczenia nastepnym razem:)
Ewuniu Kochana dziękuję :))))
Usuń<3 <3 <3
Ten komentarz został usunięty przez autora.
OdpowiedzUsuńJa bardzo lubię robić i zjadać warzywa z patelni i mogę je jeść praktycznie codziennie. Tym bardziej, że kupiłam sobie niedawno nowego woka https://duka.com/pl/gotowanie-i-pieczenie/patelnie-i-woki więc teraz przerzucam warzywami bez najmniejszego problemu.
OdpowiedzUsuńWebsite
OdpowiedzUsuńPage
OdpowiedzUsuńBloging
OdpowiedzUsuń