Cudowna pora roku. Zjadam niezmierzoną ilośc surowych pomidorów ( malinowe , limy czerwone , ostatnio kupiliśmy limy żółte , koktajlowych - niesamowicie wyrazistych w smaku ) ; śliwek ( lody surowe z bananem , szejki , dziś piekliśmy ciasto ze śliwkami .
Ale pokażę Wam inne danie. Ze śliwkami w roli głównej.
- kilka jabłek
- kilo śliwek
cynamon
Jabłka kroimy na kawałki , śliwki przekrawamy i wydrążamy pestki. Wkładamy owoce do garnka z grubym dnem i włączamy mały gaz , mieszamy drewnianą łyżką co jakiś czas. Śliwki ładnie się rozgotują a kawałki jabłek pozostaną w całości. Po około 30 minutach ( zależy od twardości jabłek ) owoce powinny być już gotowe - wsypujemy cynamon.
Owoce wykladamy na makaron pełnoziarnisty :
Dziękuję za :
- ukochana psicę
- weganizm
- pyszne ciasto
- głaskanie psa
- upatrzony sweterek :)
- film " Widelce zamiast noży "
Polecam wam Kochani obejrzenie tego filmu. Warto.
mniiiaaaaaam kochana....ściskam z całej siły i dziękuję dziś za ciebie x 5:)
OdpowiedzUsuńKocham Cię :)))
Usuń<3
Ależ to musi pachnieć . . . : ))) !!!
OdpowiedzUsuńPowodzenia w realizacji zawodowych planów : ) !
Mocno trzymam kciuki .
<3
Pachnie cudownie Elenko :))
UsuńZapach cynamonu jest dla mnie kojący a ze śliwkami daje wspomnienie deserów z dzieciństwa :))
Dziękuję Skarbie <