piątek, 31 sierpnia 2012

Sezon na śliwki - makaron ze śliwkami

Cudowna pora roku. Zjadam niezmierzoną ilośc surowych pomidorów ( malinowe , limy czerwone , ostatnio kupiliśmy limy żółte , koktajlowych - niesamowicie wyrazistych w smaku ) ; śliwek ( lody surowe z bananem , szejki , dziś piekliśmy ciasto ze śliwkami .
Ale pokażę Wam inne danie. Ze śliwkami w roli głównej.

- kilka jabłek
- kilo śliwek
cynamon

Jabłka kroimy na kawałki , śliwki przekrawamy i wydrążamy pestki. Wkładamy owoce do garnka z grubym dnem i włączamy mały gaz , mieszamy drewnianą łyżką co jakiś czas. Śliwki ładnie się rozgotują a kawałki jabłek pozostaną w całości. Po około 30 minutach ( zależy od twardości jabłek ) owoce powinny być już gotowe - wsypujemy cynamon.

Owoce wykladamy na makaron pełnoziarnisty :

Dziękuję za :

- ukochana psicę
- weganizm
- pyszne ciasto
- głaskanie psa
- upatrzony sweterek :)
- film " Widelce zamiast noży "

Polecam wam Kochani obejrzenie tego filmu. Warto.


4 komentarze:

  1. mniiiaaaaaam kochana....ściskam z całej siły i dziękuję dziś za ciebie x 5:)

    OdpowiedzUsuń
  2. Ależ to musi pachnieć . . . : ))) !!!

    Powodzenia w realizacji zawodowych planów : ) !

    Mocno trzymam kciuki .

    <3

    OdpowiedzUsuń
    Odpowiedzi
    1. Pachnie cudownie Elenko :))
      Zapach cynamonu jest dla mnie kojący a ze śliwkami daje wspomnienie deserów z dzieciństwa :))

      Dziękuję Skarbie <

      Usuń