poniedziałek, 8 sierpnia 2016

Naleśniki z tofu wanilią i jagodami

Naleśniki usmażone na samej mące pszennej ( chebowa 720 bio )
Raczej unikam mąki pszennej i oczyszczonej ale jakos tak wyszło :-)

Mąka woda szczypta soli himalajskiej łyżka oleju kokosowego rozpuszczonego  - z tego usmażyłam naleśniki

Nadzienie

1 kostka bio Tofu
3 łyżeczki soku z cytryny
płaska łyżeczka mielonej wanilii
ksylitol do smaku
1/2 litra jagód

Wszystkie składniki oprócz jagód zmiksować , wymieszać z jagodami

Nadzienia starczyło aż nadto na 6 naleśników



Zamiast podziękowań fajne rzeczy , które mnie ostatnio spotkały :

- bieg 15 kilometrowy pod koniec dnia kiedy przy lesie już czuć chłód
- bieg z Dzieciakami ( nie moimi ;)
- bieg charytatywny , w którym mogłam pobiec i wesprzeć na trasie kilkuletniego Kubę , który biegł całym    sobą :-)
- soczysty ociekający słodyczą zimny  arbuz
- Miękkie siodełko do roweru ( tylko ten kto odbił tyłek na twardym doceni  )
- spacer nad Odrą z psem


2 komentarze: