niedziela, 15 stycznia 2017

Prosty przepis - bezglutenowe kotlety z tofu jarmużu

100 gram kaszy jaglanej
1 kostka tofu
jarmuż
pół czerwonej papryki surowej drobno pokrojonej
1 łyżka sosu sojowego
sól , pieprz
mąka do obtaczania ( użyłam amarantusowej  )

Kaszę jaglaną ugotować , wystudzić . Jarmuż poddusić w  niewielkiej ilości wody , połączyć z kaszą i papryką, dodać rozgniecione widelcem tofu . Przyprawić , formować kotlety . Jesli masa wyszła zbyt rzadka można dodać łyżkę płatków owsianych



6 komentarzy:

  1. Ale smażyć te kotlety? Piec? Czy jeść po uformowaniu od razu? :)

    OdpowiedzUsuń
  2. Bardzo apetyczne połączenie - akurat mam w lodówce sporo tofu, jarmużu nigdy u mnie nie brakuje, więc wystarczy ugotować kaszę - może zrobię w najbliższy weekend podobne ;)

    OdpowiedzUsuń
  3. Pochwal się jak wyszły i czy smakowały ?
    Pozdrawiam ciepło :-)

    OdpowiedzUsuń
  4. Ciekawy przepis na pewno do wykorzystania

    OdpowiedzUsuń