100 gram kaszy jaglanej
1 kostka tofu
jarmuż
pół czerwonej papryki surowej drobno pokrojonej
1 łyżka sosu sojowego
sól , pieprz
mąka do obtaczania ( użyłam amarantusowej )
Kaszę jaglaną ugotować , wystudzić . Jarmuż poddusić w niewielkiej ilości wody , połączyć z kaszą i papryką, dodać rozgniecione widelcem tofu . Przyprawić , formować kotlety . Jesli masa wyszła zbyt rzadka można dodać łyżkę płatków owsianych
Ale smażyć te kotlety? Piec? Czy jeść po uformowaniu od razu? :)
OdpowiedzUsuńJa usmazyłam ;)
OdpowiedzUsuńBardzo apetyczne połączenie - akurat mam w lodówce sporo tofu, jarmużu nigdy u mnie nie brakuje, więc wystarczy ugotować kaszę - może zrobię w najbliższy weekend podobne ;)
OdpowiedzUsuńPochwal się jak wyszły i czy smakowały ?
OdpowiedzUsuńPozdrawiam ciepło :-)
Ciekawy przepis na pewno do wykorzystania
OdpowiedzUsuńPolecam :)
Usuń