2 marchewki
3 pietruszki
kilka brukselek
garśc fasolki szparagowej
1 papryka
1 mała cukinia
słoiczek mały koncentratu pomidorowego
kurkuma sól himalajska pieprz kolorowy
Marchewkę i pietruszkę pokroić i podsmażyć w garnku z grubym dnem na oleju kokosowym , w tym czasie przygotować brukselkę ( obrać umyć , przekroić na pół ) i fasolkę , dorzucić do garnka , w tym czasie pokroić papryke i cukinię i też dodać , w ten sposób dodając warzywa od twardszych do miękkich żadne nie będzie twarde i żadne się nie rozciapie ) . Gdy wszystko zmiękni edodać koncentrat , kilka łyżek wody i przyprawy.
Podałam z kaszą i surówką z kiszonej kapusty z dodatkiem korzenia pietruszki.
30 dkg kiszonej kapusty
1 marchew
1 korzen pietruszki
mała cebulka
małe jabłko
pieprz
Smacznego :-)
Wyobrażam sobie, jakie to musiało być pyszne - tyle smakowitych składników użyłaś ;))
OdpowiedzUsuńDziękuję Aniu :-) Moznaby dodać jeszcze do tego gulaszu pieczarki , ogórek kiszony i fasolę. Pozdrawiam :-)
OdpowiedzUsuń