środa, 18 października 2017

Jesienny warzywny gulasz krok po kroku z surówką nietypową

2 marchewki
3 pietruszki
kilka brukselek
garśc fasolki szparagowej
1 papryka
1 mała cukinia
słoiczek mały koncentratu pomidorowego
kurkuma sól himalajska pieprz kolorowy

Marchewkę i pietruszkę pokroić i podsmażyć w garnku z grubym dnem na oleju kokosowym , w tym czasie przygotować brukselkę ( obrać umyć , przekroić na pół ) i fasolkę , dorzucić do garnka , w tym czasie pokroić papryke i cukinię i też dodać , w ten sposób dodając warzywa od twardszych do miękkich żadne nie będzie twarde i żadne się nie rozciapie ) . Gdy wszystko zmiękni edodać koncentrat , kilka łyżek wody i przyprawy.

Podałam z kaszą i surówką z kiszonej kapusty z dodatkiem korzenia pietruszki.

30 dkg kiszonej kapusty
1 marchew
1 korzen pietruszki
mała cebulka
małe jabłko
pieprz

Smacznego :-)



2 komentarze:

  1. Wyobrażam sobie, jakie to musiało być pyszne - tyle smakowitych składników użyłaś ;))

    OdpowiedzUsuń
  2. Dziękuję Aniu :-) Moznaby dodać jeszcze do tego gulaszu pieczarki , ogórek kiszony i fasolę. Pozdrawiam :-)

    OdpowiedzUsuń