Diabeł tkwi w szczegółach , więc szczególnie Wam polecam dodanie wszystkich wspomnianych przypraw :-)
3 czerwone papryki
2 duże bataty
1 cebula
1 puszka czarnej fasolki
kartonik 500 gram passaty pomidorowej
1 łyżka oleju kokosowego rafinowanego
pół pęczka zielonej pietruszki
sól himalajska
trzy szczypty kurkumy
dwie szczypty kminu rzymskiego
dwie szczypty słodkiej papryki
trzy szczypty pieprzu cayenne
szczypta pieprzu kolorowego
szczypta majeranku
Cebulę , paprykę , bataty pokroić w kostkę i dusić na oleju pod przykryciem aż zmiękną ale się nie rozciapią , dodać odsączoną fasolkę , passatę przyprawy i pietruszkę . Gotowe !
Wyobrażam sobie ten głeboki smak ;)
OdpowiedzUsuńAniu nieskromnie powiem , że na prawdę smak się udał :-)
Usuń