piątek, 1 czerwca 2012

wegan " pasztetowa " smarowidło do chlebka

Robi się błyskawicznie , wspaniała do razowego chlebka z ogórkiem małosolnym ( ja już kiszę kolejny słoik ) ; albo z musztardą . W sam raz  , gdy trzeba wziąć ze sobą kanapki z domu.

1 puszka fasoli białej
( lepsza samodzielnie ugotowana , no ale czasem ;)
pół szklanki suchego granulatu sojowego ( ugotować i odcedzić )
2 cebule + 2-3 ząbki czosnku podsmażone na oliwie
troszkę majeranku , sól , pieprz

fasolę zmiksować blenderem , dodać resztę składników i przyprawy , wymieszać

Nie wiem , ile wytrzyma w lodówce , wydaje mi się , że ze trzy dni na pewno , u mnie zniknęła dość szybko.




Dziękuję za :

- poranną pobudkę
- pomysły i inspiracje
- miłe rzeczy , które mnie spotykają
- spokojny sen
- że jestem kim jestem :)

10 komentarzy:

  1. Uwielbiam takie smarowidła. Jak mi wyjdzie za dużo to lepię sobie z nich kotleciki.

    "Dziękuję, że jestem, kim jestem" - pięknie powiedziane, muszę zacząć sobie to powtarzać.

    OdpowiedzUsuń
    Odpowiedzi
    1. :)

      Dobry pomysł z tymi kotlecikami , na pewno skorzystam :)

      Leaf :) Usmiechaj się do Siebie często :))

      Buziaki ! <3

      Usuń
  2. Twoje "podziękowania" inspirują :*

    OdpowiedzUsuń
    Odpowiedzi
    1. :)

      Ciesze się Skarbie :)
      Ściskam cieplutko owockowo !
      <3

      Usuń
  3. wyglada cudownie !

    OdpowiedzUsuń
  4. Mnian, mniam, mniam... :)) Wyglada smakowicie, jutro zrobie tylko musze kupic fasole w puszce, bedzie szybciej :))

    OdpowiedzUsuń
    Odpowiedzi
    1. :-) Dawno nie robiłam , muszę też zmajstrować :-)
      Pozdrawiam <3

      Usuń