piątek, 14 września 2012

Zaskakująco trafna kompozycja - jesienne danie cukinia w duecie z grzybami

:))
Ależ tytuł posta wymyśliłam ;)
Słuchajcie Kochani , danie jest proste ale zaskakująco smaczne ( choć przed zrobieniem miałam wątpliwości , czy połączenie cukinii z grzybami da radę ( dało ! ) . Pachnie bosko , doskonałe na początek jesieni , kiedy cukinii do oporu i są już grzyby .

Mam nadzieję , że mimo tego , że posty pojawiają się rzadziej ( czasu niet ) moi ukochani czytelnicy będą tu zaglądać .

1 spora żółta cukinia
2 cebule
grzyby leśne
( ja miałam podgrzybki , taki litrowy pojemniczek )

wszystkie składniki kroimy i osobno podsmażamy ( albo na trzy patelnie co skróci czas , albo po kolei )

w tym czasie gotujemy 2 woreczki kaszy gryczanej

cukinię i grzyby doprawiamy solą i pieprzem i wykładamy na gotową kaszę

Pychota !


Dziękuję za :

- maila od Agi :))
- przepis na cukinię z grzybami
- prezencikowe podgrzybki
- Kochanemu za barszcz ukraiński :))
- mnóstwo zajęć
- pracę
- zmęczenie
- wolne chwilki z nogami na ławie
- śmieszną tunikę
- przebieranki
- ludzi
- bliskich
- weganizm
- drobiazgi co cieszą
- za tu i teraz :))


12 komentarzy:

  1. ale to dobre, zapomniałam już jaka kasza może być dobra:)

    OdpowiedzUsuń
    Odpowiedzi
    1. Maja :))
      Pyszna , ja gryczaną uwielbiam :))

      Usuń
  2. Bardzo lubię taką pozorną prostotę - pozorną, bo przecież ta głębia smaków... :)

    OdpowiedzUsuń
  3. Na pewno bylo pyszne :-) musze spróbować tego połączenia

    OdpowiedzUsuń
  4. Znowu nieskromnie myślę, że to o mojego maila chodziło ;D Pozdrawiam Cię serdecznie Słoneczko :*

    OdpowiedzUsuń
    Odpowiedzi
    1. Aga :))
      Uwielbiam Twoją nieskromność :)))
      Twojego Skarbie :))
      Przepraszam , że jeszcze nie odpisałam , nadrobię obiecuję , sobota i niedziela zeszły mi na pracy :(
      ŚCISKAM z calych sił :))
      <3

      Usuń
  5. i to znowu ja,musialam napisac:) wlasnie zrobilam kasze z grzybkami i z cebulka( cukini nie mialam) i wyszlo rewelacyjnie!!!po prostu pychota!!!!nic dodac nic ujac! gdy wszystko juz bylo na talerzu polalam olejem lnianym(zawsze gdy jem kasze to dodaje troszke oleju lnianego) polecam!dziekuje za przepis!caluje!
    Sylwia:)

    OdpowiedzUsuń
    Odpowiedzi
    1. Pyszności , wiedziałam , że będzie smakować :)
      Jak jadłam pierwszy raz to żałowałam , że sezon grzybowy jest taki krotki :)
      Ciekawe , czy z pieczarkami da radę ?

      Ściskam Kochanie <3

      Usuń