sobota, 13 lutego 2016

Naleśniki z serem wegańskie pikantne

- Dziś na kolację jemy naleśniki
- a z czym ?
- z serem !
- na kolację z serem ?????

Od kilku lat nie jemy nabiału , więc jak mogą być z serem :-) Ale to nie to wywołało zdziwienie mojego męża . Po rybie - selerybie pewnie nie dziwi ser bez sera , ale jakoś jednoznacznie naleśniki z serem wywołały u Niego skojarzenie : na słodko , a że kolacji nie jadamy na słodko to stąd zdzwienie :-)

Naleśniki
- mąka z ciecierzycy / mąka gryczana ( zmieliłam niepaloną kaszę gryczaną )
w równych proporcjach
- łyżka oleju , szczypta soli ,  woda

wymieszać , odstawić na 15-20 minut.

Farsz
2 kostki tofu zmiksować z 2-2 łyżkami wody i 2 łyżeczkami soku z cytryny , soli dodać do smaku
Powstanie fajna pasta serowa do smarowania naleśników bądź pieczywa




Brak komentarzy:

Prześlij komentarz