sobota, 1 października 2016

Kasza jęczmienna z wędzonym tofu i dynią

Fasolka szparagowa
dynia hokkaido ,
brokuł
 -   ugotować na parze bądź udusić w mikroskopijnej ilości wody pod pokrywką .

woreczek kaszy jęczmiennej ugotować

kostkę wędzonego tofu pokroić w plastry , obtoczyć w mące kukurydzianej i podsmażyć .


Zaskakująco miłe dla podniebienia połączenie smaków .
Dynie Hokkkaido jemy ze skórką :-)




4 komentarze:

  1. Prosto i smacznie ;)
    Zapraszam do siebie - jedzrosliny.blogspot.com

    OdpowiedzUsuń
  2. Martyna dziękuję , już zaglądam:-)

    OdpowiedzUsuń
  3. Ciekawy przepis, wczoraj robiłam puree z dyni Hokkaido i się zastanawiałam akurat czy obierać czy nie :D
    Zapraszam na mojego nowego bloga :) http://good-dayy.blogspot.com/

    OdpowiedzUsuń