Już krąży od dawna po internetach , spróbowałąm i wpisuję do swojej książki kucharskiej .
170g fasoli adzuki ( akurat taka była bio w promocji po 1,90 :-) , może być czerwona lub czarna )
250 g cebuli
4 łyżeczki oleju kokosowego
kasza gryczana niepalona 100 g
sól , pieprz , majeranek , papryka wędzona słodka
Fasolę ugotować i rozdusić widelcem , dodać ugotowaną kaszę gryczaną i podsmażoną cebulę ( cebuli można nawet więcej dać niż w przepisie ) , przyprawić wymieszać .
Można użyć fasoli z puszki?
OdpowiedzUsuńoczywiście :-)
UsuńBoże jakie to dobre :)
OdpowiedzUsuńWracam z pracy i robię podwójną porcję
Dzięję i pozdrawiam
Smacznego :-))
UsuńPrzepyszne a takie proste ;))) nie jadłam kaszanki 10 lat. :))
OdpowiedzUsuńja od 30
Usuństu :-)
Tę fasolkę, też zalewa się wodą na noc?, Bo przepis brzmi pysznie, a w guglach nie znalazłam konkretów, pozdrawiam :)
OdpowiedzUsuńNie namaczałam , ale nie wiem , czy zalecają namaczani :-)
OdpowiedzUsuń