piątek, 23 września 2016

Wegańska kaszanka z fasoli

Już krąży od dawna po internetach , spróbowałąm i wpisuję do swojej książki kucharskiej .


170g fasoli adzuki ( akurat taka była bio w promocji po 1,90 :-) , może być czerwona lub czarna )
250 g cebuli
4 łyżeczki oleju kokosowego
kasza gryczana niepalona 100 g
sól , pieprz , majeranek , papryka wędzona słodka

Fasolę ugotować i rozdusić widelcem , dodać ugotowaną kaszę gryczaną i podsmażoną cebulę ( cebuli można nawet więcej dać niż w przepisie ) , przyprawić wymieszać .


8 komentarzy:

  1. Można użyć fasoli z puszki?

    OdpowiedzUsuń
  2. Boże jakie to dobre :)
    Wracam z pracy i robię podwójną porcję
    Dzięję i pozdrawiam

    OdpowiedzUsuń
  3. Przepyszne a takie proste ;))) nie jadłam kaszanki 10 lat. :))

    OdpowiedzUsuń
  4. Tę fasolkę, też zalewa się wodą na noc?, Bo przepis brzmi pysznie, a w guglach nie znalazłam konkretów, pozdrawiam :)

    OdpowiedzUsuń
  5. Nie namaczałam , ale nie wiem , czy zalecają namaczani :-)

    OdpowiedzUsuń