100 gram kaszy jaglanej - ugotować
1/2 kg pieczarek - podsmażyć
1 kostka tofu - rozkruszyć widelcem
1 pęczek zielonej pietruszki - posiekać
50 gram płatków owsianych zaparzyć wrzątkiem
( wody tyle , by przykryła płatki )
Papryka wędzona , szczypta kurkumy , sól , pieprz
Wszystko wymieszać , ulepić kotlety i smażyć .
Połączenie super- jestem pewna, że te składniki świetnie się ze sobą komponują :)
OdpowiedzUsuńA poza tym mam bardzo podobny talerz ;))
To Bolesławiec jak wiesz :-) Robiłam tam ostatnio drobne zakupy , chyba jeszcze się skuszę na dzbanek do zaparzania herbaty :-)
OdpowiedzUsuńTen komentarz został usunięty przez autora.
OdpowiedzUsuńBolesławiecką ceramikę zawsze rozpoznam :D
OdpowiedzUsuńjest piękna , szczególnie ta malowana artystycznie :-)
UsuńDokładnie - kupując te naczynia staram się wybierać właśnie malowane artystycznie :))
Usuń