sobota, 3 grudnia 2016

Kotlety z kaszy jaglanej z tofu i pieczarkami


100 gram  kaszy jaglanej - ugotować
1/2 kg pieczarek - podsmażyć
1 kostka tofu - rozkruszyć widelcem
1 pęczek zielonej pietruszki - posiekać
50 gram płatków owsianych zaparzyć wrzątkiem
( wody tyle , by przykryła płatki )

Papryka wędzona , szczypta kurkumy , sól , pieprz

Wszystko wymieszać , ulepić kotlety i smażyć .


6 komentarzy:

  1. Połączenie super- jestem pewna, że te składniki świetnie się ze sobą komponują :)
    A poza tym mam bardzo podobny talerz ;))

    OdpowiedzUsuń
  2. To Bolesławiec jak wiesz :-) Robiłam tam ostatnio drobne zakupy , chyba jeszcze się skuszę na dzbanek do zaparzania herbaty :-)

    OdpowiedzUsuń
  3. Ten komentarz został usunięty przez autora.

    OdpowiedzUsuń
  4. Bolesławiecką ceramikę zawsze rozpoznam :D

    OdpowiedzUsuń
    Odpowiedzi
    1. jest piękna , szczególnie ta malowana artystycznie :-)

      Usuń
    2. Dokładnie - kupując te naczynia staram się wybierać właśnie malowane artystycznie :))

      Usuń