czwartek, 1 grudnia 2016

Z czym podać makaron szpinakowy - danie w 15 minut

Rzadko kupuję biały makaron ( z białej mąki ) ale w Lidlu szpinakowy skusił promocją , niebanalnym kształtem i kolorkiem :-).

No tak tylko z czym go podać by nie zaprzepaścić wizualnej oryginalności . Google nie pomogło.
Upapranie w szpinaku z czosnkiem odpada  bo zielone z zielonym-nie. Z pesto  suszonych pomidorów też jakoś mi nie pasowało.

Postawiłam na warzywa.

1 łyżka oleju kokosowego
1 marchewka
1 cebula
2 czerwone papryki
1 cukinia

Pół paczki ( 250 gram ) makaronu szpinakowego

1 kostka tofu wędzonego

Na początku wstawcie garnek z osoloną wodą na gaz.

Na patelnię z olejem kokosowym wrzućcie startą marchewkę ( grube oczka ) i pokrojoną cebulę . Po chwili zdążycie już pokroić paprykę i cukinię - dodajcie je do marchewki. Gdy zmięknie dodajcie szczyptę soli , pieprzu i kurkumy.
Makaron będzie gotowy po 12-15 minutach . Podajcie z warzywami i tofu.




Można też podać ze szpinakiem :





Brak komentarzy:

Prześlij komentarz