niedziela, 11 grudnia 2016

Wegańska kiełbasa w słoiku

Od dawna zamierzałam spróbować kiełbasy z  tego przepisu .
Wreszcie nadszedł czas :-)

1 woreczek kaszy jaglanej - ugotować
6 pieczarek
10 ziarenek kolendry 7 ziarenek gorczycy
podsmażyć przyprawy i dalej na nich smażyć pokrojone drobno pieczarki
dodać troszkę wody 2 liście laurowe 2 ziela angielskie i 1/4 łyżeczki wędzonej papryki.

Wystudzić pieczarki i wyjąć z nich liść laurowy i ziele angielskie .Wymieszać z połową , kaszy jaglanej dodać 1 łyżeczkę majeranku , ząbek czosnku , pieprz i sól , zmiksować na gładko.

Z pozostałej kaszy jaglanej dodać 2 łyżki do zmiksowanej pasty jaglano- pieczarkowej i wymieszać.

Na patelni rozgrzać 2 łyżki oleju kokosowego , dodać pół łyżeczki papryki wędzonej i ciągle mieszając podsmażać 2 minuty , dodać pieprz , sól i resztę kaszy jaglanej i podsmażać mieszając aż stanie się chrupka. Zmiksować fasolę z puszki i wymieszać z podsmażoną kaszą i podsmażoną cebulką .

Do 2/3 słoika nałożyć masę mięsną , resztę smalcem ze skwarkami . Odstawić do lodówki.



Brak komentarzy:

Prześlij komentarz