Od dawna zamierzałam spróbować kiełbasy z tego przepisu .
Wreszcie nadszedł czas :-)
1 woreczek kaszy jaglanej - ugotować
6 pieczarek
10 ziarenek kolendry 7 ziarenek gorczycy
podsmażyć przyprawy i dalej na nich smażyć pokrojone drobno pieczarki
dodać troszkę wody 2 liście laurowe 2 ziela angielskie i 1/4 łyżeczki wędzonej papryki.
Wystudzić pieczarki i wyjąć z nich liść laurowy i ziele angielskie .Wymieszać z połową , kaszy jaglanej dodać 1 łyżeczkę majeranku , ząbek czosnku , pieprz i sól , zmiksować na gładko.
Z pozostałej kaszy jaglanej dodać 2 łyżki do zmiksowanej pasty jaglano- pieczarkowej i wymieszać.
Na patelni rozgrzać 2 łyżki oleju kokosowego , dodać pół łyżeczki papryki wędzonej i ciągle mieszając podsmażać 2 minuty , dodać pieprz , sól i resztę kaszy jaglanej i podsmażać mieszając aż stanie się chrupka. Zmiksować fasolę z puszki i wymieszać z podsmażoną kaszą i podsmażoną cebulką .
Do 2/3 słoika nałożyć masę mięsną , resztę smalcem ze skwarkami . Odstawić do lodówki.
Brak komentarzy:
Prześlij komentarz