sobota, 26 marca 2016

Jaglany tofurnik na ciasteczkowym spodzie .

Rzadko jemy takie dania , ale świąteczny czas może być lekkim usprawiedliwieniem ... trochę cukru i sklepowych ciasteczek raz do roku jeszcze nikogo podobno nie zabiło ;)

Blacha 24x24 cm

Spód
1 paczka ciastek owsianych 200 gram
1 łyzka masła orzechowego
1 łyżka olejiu kokosowego




1 szklanka kaszy jaglanej suchej
4 kostki tofu po 180 gram
1 filiżanka cukru
3/4 filiżanki mleka sojowego
sok z 2 cytryn
1 budyń waniliowy
łyżeczka wanilii mielonej
szczypta soli
2 łyżki oleju kokosowego
100 gram rodzynek


Ciastka pokruszyć na drobno , wymieszać rękoma z masłem i olejem , wyłozyć na blachę i wstawić do lodówki. W tym czasie zmiksowac wszystie składniki na jednolitą masę i dodać rodzynki . Wylać masę na spód ,  wstawić do nagrzanego piekarnika.


Brak komentarzy:

Prześlij komentarz