poniedziałek, 6 czerwca 2011

wegańskie lody bananowo-truskawkowe i wegański obiad z dwóch dań

Banany to wspaniały wynalazek :)
Założyłam sobie, że jem codziennie surowe śniadania i banany są w tym bardzo pomocne - świetne szejki wychodzą . Poza tym doskonałe powstają z nich lody.
Tym razem :

Lody bananowo - truskawkowe

W równych częściach ilościowo banan i truskawka zamrożone . Zmiksować . Zajadać .
Doskonale w smaku , żadne z kupowanych wcześniej przeze mnie za czasów niewegańskich się nie umywają .




i propozycja obiadowa

Zupka z młodych jarzyn czysta

Brokuł , młode ziemniaki , młoda fasolka żółta szparagowa , młoda marchewka , koperek.
Pokrojone ugotować , przyprawić posypać koperkiem.


Drugie danie

Młode ziemniaczki z koperkiem , kotlety sojowe panierowane w bułce tartej . Zamiast jajka używam mąki z ciecierzycy wymieszanej z wodą . Sałatka : sałata , szczypior , rzodkiewka , pomidor , zielony młody groszek . 



Dziękuję :

- za to , że zawsze można zacząć od nowa ( cokolwiek to jest ;))
- za słońce
- budzące rano ptaki
- ciszę
- Piotrowi za racuchy :)

Brak komentarzy:

Prześlij komentarz