czwartek, 25 sierpnia 2011

Roszponka na ciepło w cieście

:)

Roszponka jest dosyć uniwersalną zieleniną , ma łagodny smak . Dodaję ją do szejków ( banan + roszponka , można dodać inne owoce również ) . Świetnie się sprawdza w sałatkach , szczególnie ja lubię z pomidorem. Dzisiaj chciałam wypróbować , jak smakuje na ciepło , stąd pomysł na roszponkę w cieście.

Porcja niewielka , na próbę :

duża garść roszponki
2 łyżki mąki pełnoziarnistej
trochę wody dla uzyskania konsystencji ciasta , sól

Nie dawałam innych przypraw , żeby sprawdzić jak smakuje tylko lekko osolona , myślę , że spokojnie można dodać np ząbek czosnku czy też inne ulubione przyprawy i zioła.

Smażone króciutko na niewielkiej ilości oleju.



Dziękuję za :

- ciekawą książkę
- chwile ciszy
- deszcz
- słońce
- zieloniutkiego szejka

Brak komentarzy:

Prześlij komentarz