sobota, 6 sierpnia 2011

Ślimaczki z ciasta francuskiego z grzybami leśnymi i szpinakiem

Sezon grzybowy już się zaczął. Choć kojarzy się z końcem lata i nieubłagalnie zbliżającą się jesienią daje wiele przyjemności . Własnoręcznie zbierane grzyby , wędrówki z psem po lesie , zapach smażących się lub suszących grzybów , przygotowywanie grzybowych potraw i ich zajadanie. Częściowo rekompensuje mi żal za mijającym latem .

Jeśli lubicie grzyby i ciasto francuskie - na pewno Wam posmakują .



Ślimaczki z grzybami


1 rolka ciasta francuskiego 


grzyby leśne
cebula
sól, pieprz
garść świeżego szpinaku

Grzyby usmażyć na patelni pod koniec dodając cebulę , przyprawić .
Schłodzone ciasto francuskie rozwinąć , położyć szpinak i grzyby , zawinąć w rolkę , pokroić .




Tak wyglądają na surowo . Piec około 20 minut w 180-200 stopniach C.









Dziękuję za :

- dzisiejsze grzybobranie
- zapach grzybów roznoszący się po domu
- paliwo ;)
- uśmiechy
- małe przyjemności

2 komentarze:

  1. Hm ciekawa opcja z grzybami leśnymi i szpinakiem, fajny miks :)

    OdpowiedzUsuń
  2. WegeNation :)
    ano ja grzybki leśne to do wszystkiego dopasuję ;)
    Pozdrawiam bardzo :))

    OdpowiedzUsuń