Sezon grzybowy już się zaczął. Choć kojarzy się z końcem lata i nieubłagalnie zbliżającą się jesienią daje wiele przyjemności . Własnoręcznie zbierane grzyby , wędrówki z psem po lesie , zapach smażących się lub suszących grzybów , przygotowywanie grzybowych potraw i ich zajadanie. Częściowo rekompensuje mi żal za mijającym latem .
Jeśli lubicie grzyby i ciasto francuskie - na pewno Wam posmakują .
Ślimaczki z grzybami
1 rolka ciasta francuskiego
grzyby leśne
cebula
sól, pieprz
garść świeżego szpinaku
Grzyby usmażyć na patelni pod koniec dodając cebulę , przyprawić .
Schłodzone ciasto francuskie rozwinąć , położyć szpinak i grzyby , zawinąć w rolkę , pokroić .
Tak wyglądają na surowo . Piec około 20 minut w 180-200 stopniach C.
Dziękuję za :
- dzisiejsze grzybobranie
- zapach grzybów roznoszący się po domu
- paliwo ;)
- uśmiechy
- małe przyjemności
Hm ciekawa opcja z grzybami leśnymi i szpinakiem, fajny miks :)
OdpowiedzUsuńWegeNation :)
OdpowiedzUsuńano ja grzybki leśne to do wszystkiego dopasuję ;)
Pozdrawiam bardzo :))