piątek, 5 sierpnia 2011

Wegańska kawa late mrożona na upalny dzień

Kawę zaparzoną wystudzić , odsączyć z fusów . Jeśli jesteście szczęśliwymi posiadaczami ekspresu do kawy to jak najbardziej można go użyć ;) . Zamrozić . Kawę oczywiście . Najlepiej w pojemniku lub woreczku  na kostki do lodu , unikniecie wtedy  rozłupywania wielkiego kawału zmrożonej kawy za pomocą noża i innych dostępnych narzędzi ;). Hmmm , ja łupałam ;P.
Kawę dobrze jest zrobić mocniejszą , niż zazwyczaj pijacie . 
Zamrożone kostki wrzucić do wysokiej szklanki , uzupełnić mlekiem sojowym.
Smacznego :))







Dziękuję za :

- kolejny słoneczny dzień
- świeże grzybki leśne
- ogrom owoców
- paprykowe pomidorki
- plany
- że sen okazuje się snem

Brak komentarzy:

Prześlij komentarz