Za oknem burza , psica szaleje
To zdjęcie zeszłoroczne , dziś leży w kącie wciśnięta między fotel a szafę .
Na dzisiejszym obiedzie w rolach głównych wystąpili :
Ziemniaki z koperkiem
Bardzo młoda kapusta
Kotlety z czerwonej fasoli
autor foto : Piotr
Kapustka
2 główki młodej kapusty poszatkowanej
1 duża cebula podsmażona na oliwie
sól pieprz troszkę wody
duszone w garnku na koniec dodałam kilka kropli cytryny
posypane dość obficie koperkiem
Kotlety z czerwonej fasolki
Puszka czerwonej fasolki rozgniecionej z odrobiną zalewy
kromka chleba graham pokruszona
2 cebule czerwone , 2 ząbki czosnku - podsmażone na oliwie
sól pieprz szczypta tymianku i ziół prowansalskich
wymieszać , uformować kotlety
ja częśc obtoczyłam przed smażeniem w sezamie a część w bułce tartej
Było pysznie .
I całkowicie wegańsko.
Brak komentarzy:
Prześlij komentarz