czwartek, 12 maja 2011

Pies się boi burzy i wegański obiadek


Za oknem burza , psica szaleje 

To zdjęcie zeszłoroczne , dziś leży w kącie wciśnięta między fotel a szafę .


Na dzisiejszym obiedzie w rolach głównych wystąpili :

Ziemniaki z koperkiem
Bardzo młoda kapusta
Kotlety z czerwonej fasoli


autor foto : Piotr 

Kapustka
 2 główki młodej kapusty poszatkowanej
1 duża cebula podsmażona na oliwie
sól pieprz troszkę wody
 duszone w garnku na koniec dodałam kilka kropli cytryny
posypane dość obficie koperkiem 
Kotlety z czerwonej fasolki 

Puszka czerwonej fasolki rozgniecionej z odrobiną zalewy
kromka chleba graham pokruszona
2 cebule czerwone , 2 ząbki czosnku - podsmażone na oliwie
sól pieprz szczypta tymianku i ziół prowansalskich
  wymieszać , uformować kotlety 
ja częśc obtoczyłam przed smażeniem w sezamie a część w bułce tartej

Było pysznie  .

I całkowicie wegańsko.














Brak komentarzy:

Prześlij komentarz